## AGENDA Tuesday, October 25, 2022

**Location**: Portland State Building

800 N.E. Oregon St. Portland, OR 97232

8:30-9:00	Registration
9:00 – 9:30	Introductions and Welcome (30 minutes)
9:30 – 10:30	<b>TB 101</b> (60 minutes) Ann Raftery & Heidi Behm Kiley Ariail – Oregon demographics/risk factors
10:30 – 10:40	Break (10 minutes)
10:40 – 12:30	Diagnosing TB Disease & Labs (60 minutes) Sundari Mase CXR interpretation Heidi Behm TB Labs Overview Caitlin Miranda OSPHL Lab Flow/Q&A (50 minutes)
12:30 – 1:30	Lunch (60 minutes)
1:30 – 1:45	Best Practices for Sputum Collection (15 minutes) Washington County Public Health
1:45 – 2:30	TB Disease Treatment Regimens (45 minutes) Sundari Mase Review RIPE, 4-month rifapentine-moxifloxacin regimen, treatment of mono drug resistant TB
2:30 – 3:30	<b>TB Medications &amp; Managing Side Effects</b> (60 minutes) Ann Raftery, Kevin Winthrop
3:30 – 3:40	Break (10 minutes)
3:40 – 4:40	<ul> <li>Share backs: (60 minutes)</li> <li>VDOT using FaceTime – Debra Richardson, RN, MSN</li> <li>VDOT Policy and Implementation – Lisa McClean Clatsop Co.</li> <li>Congenital TB Case Presentation – Carolee Asher, RN</li> <li>Oregon TB Dashboard – Kiley Ariail, MPH</li> </ul>
4:40 – 5:00	Open Question & Answer (20 minutes)

Portland, OR October 25, 2022

## AGENDA Wednesday, October 26, 2022 Oregon participants only

<u>Location</u>: Portland State Building

800 N.E. Oregon St. Portland, OR 97232

9:00 – 12:00 **TB Contact Investigation** 

Heidi Behm Kiley Ariail

Portland, OR October 25, 2022